Csalánsaláta gyöngyhagymával ...

Csalánsaláta gyöngyhagymával ...


Csalánsaláta gyöngyhagymával és avokádóval

 

Legfontosabb, hogy salátánkat  friss, zsenge csalánból készítsük, amely elkészítésnek számtalan módja van. Én most az általam legjobban kedvelt csalán saláta elkészítését mutatom meg.

Hozzávalók:

- 1-2 nagy csomó zsenge csalán ( Ph lúgos)

- 1 csomó zöldhagyma ( Ph lúgos)

- félérett avokádóból néhány szelet ( Ph lúgos)

- üveges gyöngyhagyma ( Ph lúgos)

- 3 db főtt tojás ( Ph enyhén savas, a sárgája erősen savas)

- só és egy pici ecet ( Ph lúgos)

- pici pirospaprika a tetejére

 

Elkészítése:

- Csalánleveleket megmossuk és 2-3 centiméteres darabokra vágjuk,

- 1-2 percre leöntjük forró vízzel, majd lecsurgatjuk róla a vizet,

- beletesszük a kb.  0,5-1 centiméter hosszúra vágott zöldhagymát is,

- majd öntünk rá a gyögyhagyma levéből ízlés szerint és összekeverjük.

- Ha szükséges, akkor öntünk rá pár csepp ecetet!

- Főtt tojások fehérjét felkockázzuk, belekeverjük a salátába, és a gyöngyhagyma felét is.


Tálalni kezdjük:

- Kétfelé vettem a salátát.

1. felső kép, tetejét avokádó szeletekkel és gyöngyhagymával díszítettem.

Ez az ami igazi lúgosító saláta, mert a tojásfehérje nagyon gyengén savas, míg  a 

2. alsó képen rátettem a főtt tojás sárgáját is. Ennek azonban erősen savas  a Ph-ja.

Ezt érdemes figyelembe venni a fogyasztásnál.

 

 

Ezek a saláták akár magukban is fogyaszthatók, de természetesen pörköltekhez és sültethez is kiváló!

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »