Hozzávalók:
- 12 dkg füstölt szalonna
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 80 dkg sertés lapocka
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 mokkáskanál bors
- Ízlés szerint só
Főbb hozzávalók a képen!
Habaráshoz:
- 2 dl 20%-os tejföl
- 1 evőkanál liszt
Elkészítése: Ahogy én készítem:
- Füstöltszalonna helyett bacon szalonnát haszálok, felvágom apróra,
- Serpenyőbe felteszem pirulni, teszek alá egy evőkanál olajat, mert ez nem enged annyi zsírt, mint a füstöltszalonna.
- Amint kicsit megpirult ráteszem a közben felkockázott vöröshagymát is.
- Felvágom csíkokra a húst és ráteszem ezt is dinsztelődni.
- Sózom és borsozom egy kicsit, majd a pirospaprikát is.
- Paprikát és a paradicsomot is felkockázom, majd ráteszem a húsra ezt is párolódni, főni az összevágott fokhagymával együtt.
- Kevés vizet is öntök rá, majd lefedem és hagyom főni.
- Közben a tejfölből és egy esetleg két kanál lisztből habarást készítek és ráteszem.
- Néhány percig hagyom ismét föni, forrás után, ha sűrű, akkor vízzel hígítom és ha szükséges akkor utánízesítem.
- Közben sós vízben kifőztem a tésztát is hozzá.
Tálalhatunk! Jó étvágyat hozzá!
Tokány főzés közben.
Egy youtube videót is megosztok itt. Nagyon egyszerűen és érthetően mondja el a hölgy az étel elkészítését.