Vegyes zöldségleves


Vegyes zöldségleves

Hozzávalók:

Tetszés szerint: Az arányok nem számítanak.

Ha valami hiányzik az sem baj.

 

      sárgarépa,

     petrezselyem, a zöldje is,

     borsó,

     1-2 db burgonya

     1-2 db zöldpaprika

     1-2 db paradicsom

     1-2 ek. étolaj

     só , bors

     törött paprika

     tejföl és kevés cukor, ha valaki édesen szereti.

 

     Galuskához: liszt és egy db tojás


Elkészítése:

     Zölségeket, burgonyát tiszítás után felkockázzuk,

     Fazékba öntünk egy kis étolajat 1 max. 2 ek-val,

     megdinszteljük benne a zöldségeket,

     teszünk rá egy kevés törött paprikát és felengedjük vízzel.

     sózzuk, borsozzuk, majd forrás után lassabban tovább főzzük.


Közben: 1gy tojásból galuskát készítünk és bele csurgatjuk vagy szaggatjuk.

                Majd készre főzzük.

Ha a család édesen szereti, tegyünk bele egy kis cukrot is.

Tálalhatjuk! Tehetünk mellé tejfölt is.

Jó étvágyat!

 
Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága cikkajánló

Tejszínes gombamártás
Főételek, Egytálételek
Tállalhatjuk, sülthúsokkal, sülthallal, adhatunk hozzá bármilyen tészta köretet, esetleg előtte egy egyszerű levest.
Sült hekk lúgosító köretekkel...
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Sült hekk, sütőtökpürével, héjában főtt burgonyával, olívaolajban átsütve, kaliforniai paprikával díszítve.
Kocsonya, rántott köröm, csülökpörk. II.rész
Főételek, Egytálételek
Sertésköröm rántva sültburgonyával és paprikával
Szalagos fánk
Tésztafélék, Lángosok/Fánkok
Tetejét tetszés szerinti lekvárral vagy pudinggal ízesítjük. Majd meghintjük porcukorral.
Mákostészta narancs szeletekkel ízesítve
Édességek, Maffinok/Felfújtak
Mákostésztát szinte mindenki szereti. Kevés hozzávaló, egyszerű elkészítés jellemzi.
Sült birsalma
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Téli csemegéink egyike a sült birsalma. Ez az alma egy külön ízvilág. Aki még nem kóstolta, hát érdemes bepótólni!
Kocsonya, rántott köröm, csülökpörk. I.rész
Főételek, Egytálételek
A húsokat beletettem egy közepes fazékba és hidegvízzel felengedtem, hogy bőven ellepje a húst
Tárkonyos raguleves, citromkarikával, tejföllel
Előételek/Levesek, Levesek
Ha van otthon egy kevés petrezselyemzöld, aprítsuk fel és szórjunk egy kicsit a tetejére
A szegedi halászlé története
Információk, fontos
A magyar néprajzi irodalom szerint a halászlé azonos a hosszú lére eresztett halpaprikással.

További cikkek »