Főzött (párolt) fejessaláta

Főzött (párolt) fejessaláta


Fejessalátát pici olívaolajon párolhatjuk is majd ízesítve kiváló salátát kapunk.

Hozzávalók: 

- 3-4 db fejessaláta megtisztítva, negyedekbe vágva vagy tetszés szerint

- 1 db pici vöröshagyma

- 2 gerezd fokhagyma

- kevés ecet, só

- kevés olíva olaj (lehet másfajta is)

_________________Eddig az alap hozzávalók a lúgos diétát 100 %-ig követőknek

Ezután aki szeretné:

- 1 ek. tejföl ( Ph enyhén savas )

- kb. 10 dkg  kockázott sült füstölt szalonna a tetejére (Ph savas )

Szerintem ez néha belefér a diétába is! 

 

Elkészítése:

Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát, levesszük a tűzről,

Öntünk bele 1-2 dl vizet sót és az ecetet is hozzáadjuk,

Megkeverjük és beletesszük az összevágott salátákat.

Fél percre visszatesszük a tűzre és kíméletesen átforgatjuk a salátát, addig amíg 25 százalékot összeesik.

Azonnal levesszük, nem pároljuk tovább, mert úgyis összeesik. 

Az összezúzott fokhagymát is belekeverhetjük már.

Készen van! Tálalhatjuk!

 

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »