Főzött (párolt) fejessaláta

Fejessalátát pici olívaolajon párolhatjuk is majd ízesítve kiváló salátát kapunk.
Hozzávalók:
- 3-4 db fejessaláta megtisztítva, negyedekbe vágva vagy tetszés szerint
- 1 db pici vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kevés ecet, só
- kevés olíva olaj (lehet másfajta is)
_________________Eddig az alap hozzávalók a lúgos diétát 100 %-ig követőknek
Ezután aki szeretné:
- 1 ek. tejföl ( Ph enyhén savas )
- kb. 10 dkg kockázott sült füstölt szalonna a tetejére (Ph savas )
Szerintem ez néha belefér a diétába is!
Elkészítése:
Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát, levesszük a tűzről,
Öntünk bele 1-2 dl vizet sót és az ecetet is hozzáadjuk,
Megkeverjük és beletesszük az összevágott salátákat.
Fél percre visszatesszük a tűzre és kíméletesen átforgatjuk a salátát, addig amíg 25 százalékot összeesik.
Azonnal levesszük, nem pároljuk tovább, mert úgyis összeesik.
Az összezúzott fokhagymát is belekeverhetjük már.
Készen van! Tálalhatjuk!
Kiemelt ApróHirdetések





További kiemelt ApróHirdetések »
ÍzVilága receptek









ÍzVilága receptek









Helyi gasztró programok
További helyi gasztró programok »
Helyi gasztró szolgáltatók

