Karfiol és csirkemell kukoricadarában

Karfiol és csirkemell kukoricadarában
Nem egy szokványos összeállítás és nem is nagyon látványos, de minden alkotó eleme finom és legfőképpen a tojáson és a húson kívül minden összetevőjének a ph-ja lúgos, ami nem elhanyagolható. Ami miatt eltér a hagyományos rántott ételektől az az, hogy a kész étel nagyon ropogós, mert kukoricadarában van megforgatva a hús is és a karfiol is.
Hozzávalók két személyre:
- 1/2 fej karfiol (ph lúgos)
- 4 szelet jól kikopfolt csirkemell ( ph, mivel fehér hús, ezért enyhén savas)
- 2 db tojás, (ph savas)
- kevés kukoricaliszt (ph lúgos)
- kevés kukoricadara (ph lúgos)
- két szál zöldhagyma az étel tetejére (ph lúgos)
- néhány szelet paprika a díszítéshez (ph lúgos)
4-6 dl olaj, lehetőleg olívaolaj. (ph lúgos)
Elkészítése:
- Karfiolt rózsáira szedjük és kicsit roppanósra főzzük sós vízben.
- A plopfolt csirkemellet megforgatjuk kukoricalisztben, felvert tojásban és kukoricadarában.
- A megfőtt karfiolrózsákkal is ugyanezt tesszük majd.....
- Olajban kisütjük őket. Vigyázzunk, ne szárítsuk ki nagyon.
Tálalhatjuk!
Én most díszítettem a fenti kép szerint és enyhén sós ecetes céklasalátát adtam mellé.
Kiemelt ApróHirdetések





További kiemelt ApróHirdetések »
ÍzVilága receptek









ÍzVilága receptek









Helyi gasztró programok
További helyi gasztró programok »
Helyi gasztró szolgáltatók

