Karfiolkenyér
HOZZÁVALÓK:
- 2 bögre felapritott karfiol
- 2 tojás
- 1 evőkanál darált mandula,vagy paleo liszt,vagy Norbi liszt
- só,bors bármilyen füszer izlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
Melegitsd elő a sütőt 180fokra és tegyél sütőpapirt egy tepsire.Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt,mosd me,és tedd bele egy késes
apritóba.Addig morzsold,mig rizsszerű állaga nem lesz.Forralj fel egy lábos vizet,és mikor lobog a víz,dobd bele a karfiolt.
Főzd egy opercig,majd szürd le.A morzsát tedd egy tiszta konyharuhába és nyomkodd ki belőle a felesleges vizet.
Tedd hozzá a tojást,mandulát és a füszereket,majd formázz,kiss lapokat a sütőpapirra a keverékből.
Arra vigyázz,hogy ne legyen túl vékony,mert akkor nem tudod megfordítani. Süsd 10 percig, majd óvatosan
forditsd meg és piritsd még 7 percig a másik oldalát.Remek diétás kenyeret kapsz így.Vedd ki a sütőből
és hagyd kihűlni.Ha ropogósabban szereted ,egy palacsintasütőben kicsit még egyesével átpiríthatod.
Tálald piritott csirkecsíkokka, és zöldségekkel.
ÍzVilága receptek
ÍzVilága receptek