Kozáksapka


Hozzávalók:

  • db tojás
  • 40 dkg porcukor
  • ek víz
  • ek kakaó
  • 25 dkg liszt
  • 0.5 csom. sütőpor
  • dl tej
  • ek liszt
  • 20 dkg vaj
  • csom. vaníliás cukor
  • kókuszreszelék
  • csokimáz
Elkészítése:
  1. A tojások sárgáját a cukorral, a vízzel és a kakaóval összekeverjük, majd beleforgatjuk a tojások felvert habját, végül a sütőporos lisztet is hozzáadjuk. Az így kapott tésztát, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítva megsütjük.
  2. A krémhez a tejet a liszttel sűrűre főzzük. A vajat kikeverjük a vaníliás cukorral, majd amikor a tejpép kihűlt, habosra keverjük a cukros vajjal.
  3. Amikor a tészta kihűlt, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kettévágjuk a korongokat, megkenjük a krémmel, összeragasztjuk, körben is bekenjük, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejére csokimázat csorgatunk.
Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »