Málnás sajttorta villámgyorsan
Hozzávalók:
- 25 dkg édes keksz
- 10 dkg vaj
KRÉMHEZ:
-25 dkg mascarpone
-25 dkg jó minőségű krémsajt
-20 dkg habtejszín
-5dkg kristálycukor
-1 csomag vaníliás cukor
-1 csomag habfixáló
TETEJÉRE:
-30 dkg málna
-3 evőkanál kristálycukor
-20 cm átmérőjü kapcsos torta forma
Elkészítés:
A kekszet daráld le,vagy törd meg jól,és keverd hozzá az olvasztott vajat.Ha nem túl édes,kevés
cukrot is szórhatsz hozzá. alaposan dolgozd össze,majd nyomkodd egy sütőpapirral bélelt,közepes
csatos formába úgy ,hogy a peremére is kerüljön a kekszes masszából.
Tedd a hűtőbe ,amig elkészited a krémet.
A tejszínt habosítsd konyhai robotgéppel,keverd hozzá a krémsajtot, a mascarponét,majd add
hozzá a cukrot és a vaníliát.Egyengesd a hűtőből kivett kekszes alapra.
A málna felét mosd meg, ragd egy lábasba, és kis lángon,kevergetve kezd melegíteni a cukorral.
Ha kész ,egy szűrőn passzírozd át, és öntsd a tetejére.Tedd vissza ahütöbe legalább 4 órára,hogy
jól megdermedjen.
Tálalás előtt díszítsd a maradék málnával.
ÍzVilága receptek
ÍzVilága receptek