Rakott savanyúkáposzta

Hozzávalók:
- 1 kg savanyú apró káposzta
- 60 dkg pulykacomb darálva
- 1 bögre kb:2,5 dl rízs
- 1 közepes fej vöröshagyma, zsír a hagyma dinszteléséhez,
- 0,5 liter tejföl
- 1 db egész tojás "L" es,
- só,bors,igény szerint piros tört paprika
Elkészítés:
Külön felteszem főni a savanyúkáposztát,de előtte kicsavarom a savanyú léből.
Annyi vízben ami ellepi,és puhára főzőm. Majd leszüröm a levet róla.
Zsirban megpirítom a rízst és 2 szer annyi vízben megpárolom,picit sózom.
Elkészitem a húst is.
Felaprítom a hagymát zsírban megdinsztelem,bele teszem a húst ,kifehérítem,
só, bors , igény szerint piros törtpaprika, annyi vizet adok hozzá amiben puhára főzőm a husit is.
Előkészítek egy 20 x 30 as tepsit a káposzta felét a tepsi aljába teszem,
arra rátaszem az összes rízst ennek a tetejére a husit szafttal,meghintem egy kis tejföllel
erre teszem a megmaradt káposztát .Az egész tojást összekeverem a megmaradt tejföllel és
káposzta tetejére simitom.
A sütőben amit 220 fokra előmegítettem ,pirosra sütöm a rakott káposztát.
ÍzVilága receptek









ÍzVilága receptek








