Sült hekk köretekkel

Sült hekk köretekkel


 

Ma egy gyors ételt kellett készítenem más munkáim miatt.

Halételekre azt mondják, hogy a legegészségesebb ételek.

Ph értékük az enyhén savas kategóriába van sorolva.

 

Sült hekk köretekkel

Hozzávalók két személyre:

- 1 közepes méretű fagyasztott hekk (Ph enyhén savas)

- 1 db batáta (Ph lúgos)

- Olívaolaj a batáta sütéséhez.(Ph erősen lúgos)

- kevés kápia paprika a díszítéshez (Ph lúgos)

- 1 db kivi ( Amit a kiviről tudni kell: Érettségi állapotától függően a kivi pH-értéke 3,1 és 3,96 között változik , ami a "magas savtartalmú" élelmiszerek közé sorolja. A citromos gyümölcsök, mint a grapefruit, az ananász és a kivi, a bejutás során savasak, de az emésztés után lúgossá válnak, így jót tesz a lúgos egyensúlynak, de nem olyan jó, ha gyomorsavtól szenved .)

Azután egy darab batátát felszeleteltem és olajban kisütöttem, majd a halat is.

Kivit és a paprikát karikára vágtam, majd tálaltam a kép szerint.

Férjemnek a másik adag ugyanígy készült, csak neki burgonyát sütöttem a halhoz és a díszítés a kápia paprikából lett.

Fenti kép: saját fotó


E lenti képen lévő ételt nem én készítettem, nem saját fotó, csak idetettem, mert nagyon szép!

Kép forrása: pixabay.com

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »