Tojásos lecsó debreceni kolbásszal
Tojásos lecsó
Hozzávalók:
5-10 dkg füstöltszalonna,
egy csomag debreceni
paprika, paradicsom
vöröshagyma
3-4 db tojás
só, bors
Elkészítése:
Füstöltszalonnát felkockázzuk apróra, kisütjük,
Rátesszük a felkarikázott vöröshagymákat,üvegesre dinszteljük.
Beletesszük a felvágott paprikát és két paradicsomot, pár percig dinszteljük,
Majd hozzáadjuk a maradék paradicsomot is,
És a felszeletelt debreceni kolbászokat is.
Sót is teszünk rá. Elkeverjük.
Tovább dinszteljük.
A paradicsomot azért nem egyszerre teszem bele,
hogy ne főjjön szét az összes, legyenek benne paradicsom darabok is.
Ha nem eresztett elég levet, önthetünk rá fél dl. paradicsomlevet esetleg vizet.
Puhára főzzük, zsírjára pirítjuk.
Rátesszük a felvert tojásokat.
Kíméletes keverés közben készre sütjük, főzzük.
Tálalhatjuk!
Egy kis Bónusz!
Gyors reggeli:
A fenti recept egyszerűen, de most fehér paprikával.
Kíméletesen átkeverjük, majd tálaljuk. egy vagy két személyre elegendő.
Jó étvágyat!
ÍzVilága receptek
ÍzVilága receptek