Burgonyás vagy krumplis fánk

Burgonyás vagy krumplis fánk


 

A kruplis fánk


Hozzávalók

- 1 dl tej

- 1 mk cukor

- 2 dkg élesztő

- 25 dkg főtt burgonya

- 25 dkg rétesliszt

- 2 db tojássárgája

- 1 ek étolaj

- 1 csipetnyi 

-  étolaj a sütéshez


Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk, a cukrot feloldjuk benne, és az élesztőt belemorzsolva felfuttatjuk.

- A főtt krumplit áttörjük, és összedolgozzuk a kelesztőtálba szitált liszttel.

- Hozzáadjuk az élesztővel felfuttatott tejet, a tojássárgákat, az olajat, a sót, majd simára dagasztjuk.

- Lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a krumplifánkokat.

- Letakarva, langyos helyen egy órát kelesztjük. A megkelt fánkokat nagy serpenyőben, bő, forró olajban megsütjük.

 - Sülés közben a kis fánkok legtöbbször maguktól megfordulnak, ha mégsem, megforgatjuk őket, hogy mindkét oldaluk szép piros legyen.

- Az elkészült burgonyafánkokat szűrőlapáttal papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róluk.

A pehelykönnyű krumplifánkot magában is fogyaszthatjuk, de vadas mártás és sült húsok mellé is kínáljuk.

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »