Húsleves sok sok zöldséggel

Húsleves sok sok zöldséggel


A húslevest ugy gondlom, hogy nagyon kevés olyan ember van aki nem szereti.

Főleg ilyenkor télen, hisz felmelegit, ha beteg vagy nagyon egészséges. 

Én kicsit másképp csinálom, hísz számomra fontos, hogy szép tiszta letisztult levest 

kapjuk. 

Hozzávalók: 

1 db tyúk,

5-6 sárgarépa

3-4 fehérrépa

1 zeller, + zsár

1-2 szem burgonya

kellkáposzta, vagy kellbimbó

karalábé

petrezselyem levél, 

só, bors,

Én először odarakom a hust felfőzöm, és leöntöm az első  levet, hogy ne legyen zavaros a levesemnek a leve.

Útánna odakészitem, hideg vízbe a husokat, leszedem a habot, ha még van rajta, felfőzöm, és nagyon 

lassan elkezdem főzni. kb. 2-3 órát szoktam. 

Ha kész van, leszűröm és levesbetétnek, tésztát, húsgombócot, vagy grizgaluskát tálalok hozzá.

Jó étvágyat kívánok nektek!

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »