Kocsonya, rántott köröm, csülökpörk. III.rész
Csülökpörkölt főtt burgonyával és káposztasalátával.
Elkészítése:
Eddig már két étel elkészült a bemutatott alapanyagokból:
1.) https://szeged.izvilaga.hu/adatlap/kocsonya_rantott_korom_csulokpork_iresz/437
2.) https://szeged.izvilaga.hu/adatlap/kocsonya_rantott_korom_csulokpork_iiresz/439
Most készül a harmadik: Csülökpörkölt főtt burgonyával és káposztasalátával.
Hozzávalók:
- A kocsonyaléből kivett félig főtt csülök, nagyobik része.
- 3 db burgonya
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 gerizd fokhagyma
- só, bors
- egy ek. őrölt pirospaprika
- kevés köménymag
- 1 kanál zsír vagy étolaj
Elkészítése:
- A félig főtt húst ízlés szerinti méretre felkockázom,
- Egy lábosba teszem a zsiradékot és megdinsztelem benne az összevágott vöröshagymát, ...
- Majd ráteszem az összevágott húst, a fűszereket és a törtpaprika felét,
- Felengedtem annyi kocsonyalével,(vagy, ha nincs akkor vízzel) hogy szűken ellepje az összetevőket,
- Amikor már majdnem kész, ráteszem a paprika másik felét is ,
- Utánízesítem és készre főzöm.
Ezzel egyidőben...
- Sós köménymagos vízben 3-4 db burgonyát főzök köretnek...
- Most ez a képen látható burgonya azért piros,
- Mert a pörköltre kicsit több levet öntöttem és rövid forrás után a felesleget levettem róla
- Majd a főzésben lévő burgonyához öntöttem. Így a burgonya is finomabb lett!
Amikor minden megfőtt, tálaltam a képek szerint.
Tehát:
A fenti alapanyagokból egy fazékból indulva három étel készült.
1:) Kocsonya
2.) Rántott sertésköröm
3.) Csülökpörkölt köretekkel.
Ez egy kétszemélyes családnál három napra is elegendő étel.
Nálam a csülökpörköltből még a fagyasztóládába is került 2-3 adagnyi. Ezeket kis adagokban tettem a fagyasztóba, burgonya nélkül. Majd ehhez valamilyen főzelék fog készülni, amely tetejére kevés pörkölt kell. Burgonyát soha ne fagyasszunk le! Élvezhetetlenné válik fagyasztás hatására.
ÍzVilága receptek
ÍzVilága receptek