Reggeliző lángoska


 

Reggeliző lángoska

Sokszor gondot jelent számomra a reggeli készítése, mert én a lúgosító ételeket fogyasztom, azaz a magam által szabott lúgosító diétát követem, a férjem viszont az un. hagyományos magyaros ételeket fogyasztja. Az Ő reggelijének mindenkor el kell hogy készüljön, viszont én is szeretnék valami finomat enni, ezért olyan reggelit kell készíteni amelyik mindkettőnknek jó és minél kevesebb plusz munkával, módosítással el tudom készíteni.

Ez a lángoska épp ilyen, mert az alapot elkészítem, kettő részre osztom és az én részemet nem fehér liszttel és napraforgóolajjal készítem, hanem rizsliszttel vagy kukoricaliszttel  és olívaolajban sütöm.

Lássuk mi kell hozzá és hogyan készül?

Hozzávalók két személyre:

- 2-3 tojás, (enyhén savas)

- 1 pohár kefir vagy joghurt,(enyhén savas)

- 40-50 dkg apróra vágott párizsi vagy sonkaszelet (enyhén savas)

- 20 dkg liszt  (egyikbe fehérliszt másikba rizsliszt)(enyhén savas)

- só,

- esetleg néhány szál összevágott zöldhagyma (erősen lúgos)

- olívaolaj (erősen lúgos)

- olaj a kisütéshez.(lúgos)


Elkészítése:

- Tojásokat leütjük, hozzáöntjük a joghurtot vagy kefírt, beletesszük az összekockázott párizsi vagy sonkaszeleteket, zöldhagymát és összekeverjük.

- Itt van az a pont, amikor ketté vesszük a keveréket.

1.)  Egyik felébe síma fehér lisztet keverek és bármilyen olajban kisütöm (nagyobb rányéron lévő)

2.) A másik felébe rizslisztet keverek és olívaolajban sütöm ki. Ez a lúgosító étrend szerinti. (kis tányéron)

Ennél az ételnél lehet elcsúszott egy kicsi a 80-20% lúgos - savas  arány, de a kivétel erősíti a szabályt:)

Jó étvágyat!


Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »