Linzer


Linzer

 

Hozzávalók:


30 dkg liszt

20 dkg vaj

db tojássárgája

10 dkporcukor

db tojás a kenéshez

Baracklekvár


Eszközök:


Linzer szaggató

Nyújtófa


Elkészítése:

1. Kezdetnek beleöntjük a lisztet egy nagy tálba, a vajat összemorzsolva hozzáadjuk, ezután jöhet bele a tojássárgája és a porcukor. (Ezen kívül egy citrom reszelt héját is hozzá lehet adni, de én nem szoktam.) Miután összegyúrtuk a hozzávalókat, egy nagy gombócot formálunk belőle és folpakba csomagolva minimum egy órára hűtőbe tesszük.



2. Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és a linzer formákkal kiszaggatjuk. 

 

 

3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a linzereket, majd a lyukasakat megkenjük tojással.


4. A linzereket 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Van aki kevésbé barnán szereti így a másik felét akár így is meg lehet csinálni, ennek érdekében maximum 10 percig szabad sütni.

5. A kisült egész linzereket bekenem baracklekvárral, majd a lyukas tetejűeket hozzáillesztem. 

A tetejét tetszés szerint porcukrozzuk.

Miután elkészültek, a puhulás érdekében egy zárt dobozban hűtőbe helyezzük akár egy napra is.


Jó étvágyat hozzá!

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »