Hólabda
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 db tojás
- 25 dkg kristálycukor
- 6 ek.forróvíz
--20 dkg liszt
--1,5 ek.cukrozatlan kakaópor
-- 1 sütőpor,1 csipet só
A krémhez:
- 1/2 l tej
- 6 ek.liszt
-- 25 dkg vaj vagy rama
-- 20 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg csokoládé + szükség szerint pici kókuszzsír
Elkészítés:
A k.cukrot kikavarjuk a forróvízzel,egyenként hozzáadva a tojások sárgáját.
A lissztel elkeverjük a sütőport és a kakaóport,majd a cukros masszához adjuk,
végül óvatosan beleforgatom a tojásokfehérjéből vert habot.Zsirozott,lisztezett
tepsibe simitjuk,és mint a piskótát tűpróbáig sütjük.
Krém készítés:
A tejből és a lisztből pépet főzünk,kihűtjük,majd hozzáadjuk a porcukorral habosra kavart vajat.
A tésztát kisebb pogácsa kiszúróval (kb.: 3,5 cm átmérőjű)korongokat szúrunk ki belőle.
Minden korongot kettévágunk.
Krémmel ragasztjuk össze őket.
Majd a krémmel körbe kenjük az oldalát is.Körbe forgatjuk a krém mentén kókuszreszelékkel is.
Gőz fölött megolvasztjuk a csokit ha nagyon sűrű adunk hozzá kókuszzsírt csak annyit,
hogy kenhető legyen a csokoládé.
Minden egyes labda tetejét megkenjük csokoládéval.
ÍzVilága receptek
ÍzVilága receptek