Hólabda


Hozzávalók:

A tésztához:

- 6 db tojás

- 25 dkg kristálycukor

- 6 ek.forróvíz

--20  dkg liszt

--1,5  ek.cukrozatlan kakaópor

-- 1 sütőpor,1 csipet só

A krémhez:

- 1/2 l tej

- 6 ek.liszt

-- 25 dkg vaj vagy rama

-- 20 dkg porcukor

 

- 10 dkg kókuszreszelék

- 10 dkg csokoládé   + szükség szerint pici kókuszzsír

Elkészítés:

A k.cukrot kikavarjuk a forróvízzel,egyenként hozzáadva a tojások sárgáját.

A lissztel elkeverjük a sütőport és a kakaóport,majd a cukros  masszához adjuk,

végül óvatosan beleforgatom  a tojásokfehérjéből vert habot.Zsirozott,lisztezett

tepsibe simitjuk,és mint a piskótát tűpróbáig  sütjük.

Krém készítés:

 A tejből és a lisztből pépet főzünk,kihűtjük,majd hozzáadjuk a porcukorral habosra kavart vajat. 

A tésztát kisebb pogácsa  kiszúróval (kb.: 3,5 cm átmérőjű)korongokat szúrunk ki belőle.

Minden korongot kettévágunk.

Krémmel ragasztjuk össze őket.

Majd a krémmel körbe kenjük az oldalát is.Körbe forgatjuk a krém mentén kókuszreszelékkel is.

Gőz fölött megolvasztjuk a csokit ha nagyon sűrű adunk hozzá kókuszzsírt csak annyit,

hogy kenhető legyen a csokoládé.

Minden egyes labda tetejét megkenjük csokoládéval.                      

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »