Tiramisu


Tiramisu recept


Hozzávalók:

50 dkg Mascarpone

200 gramm babapiskóta

20dkg porcukor

4db tojás

2x38ml rumaroma vagy 1dl rum

2dl kávé+2dl tej összekeverve

holland kakaópor


Eszközök:

Kézi vagy gép habverő

 

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, előkészületként a kávét is lefőzhetjük, fontos, hogy kihűljön.

A tojássárgáját összekeverjük a cukorral, rummal és mascarponéval, majd a habverővel habosra keverjük.

Ezután a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a krémhez,

figyelve arra, hogy ne törjük össze a habot.

A kihűlt kávét összekeverjük a tejjel és ízlés szerint cukrozzuk. 

A tejeskávéba belemártjuk a babapiskótákat egyesével,

figyelve arra, hogy ne legyen benne túl sokáig, de szívja meg magát rendesen.

Egy nagyobb tálba/tepsibe elhelyezzük sorba a piskótákat. Ha végigraktuk, második rétegként jöhet rá a krém.

A krém tetejére kakaóport szórunk, majd újra teszünk egy réteg piskótát, erre megint krémet és kakaót.

Ezután minimum 2 órára hűtőbe tesszük az elkészült tiramisut, majd tálalhatjuk.


Jó étvágyat hozzá!

 

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »